← TÜM ÜRÜNLER
Suda Çözünen Granül Gübre

Disper Bloom GS

DISPER Bloom GS, mahsullerde çiçek ve gelişim sürecini iyileştirmeye yönelik bitkisel kökenli bir biyoaktivatördür.

Canlı destek sadece mesai saatleri içerisinde hizmet vermektedir.
Bu ürün T.C. Tarım ve Gıda Bakanlığı tarafından ruhsatlanmıştır.

DISPER Bloom GS'nin temel işlevi, çiçeğin açılmasını, polenin çimlenmesini iyileştirmek, olası dökülmelerden kaçınmak ve meyvelerin sertleşmesini ve kalınlaşmasını sağlamak için çiçeklenme sürecini desteklemektir.

DISPER Bloom GS, her biri bir fonksiyona sahip 5 farklı molekül grubundan oluştuğu için kompozisyonunda tamamen eksiksiz bir üründür:

  • Deniz yosunu
  • Organik madde
  • Alginik asitler

ÇİÇEK: Çiçek dökümü, çiçeğin gelişimi durduğunda üretilen enzimler kuruma ve arkadan düşüş izler. Meyvenin oluşumu kesintiye uğrar.

Ana Nedenler

İklim: Mahsul için sıcaklık, aydınlatma, bağıl nem veya rüzgar gibi faktörlere göre elverişsiz koşullar.

Spesifik: Türlerin veya ürün çeşitliliğinin duyarlılığı.

Kültür yönetimi:

  • Besin elementlerinin eksikliği.
  • Işık eksikliği, hatalı budama
  • Beslenme veya bitkinin sulanmasında ani değişiklikler.
  • Yeterlilik: üremeye karşı aşırı vejetatif büyüme.
  • Yanlış tozlaşma (deforme olmuş meyvelerin ve kürtajların görünümü).
  • Zararlı ve hastalıklar (çiçek açması durumunda).
  • Bitki koruma ürününün gereğinden fazla uygulanması.

Çeşitli Ürünler İçin Bilgiler

  • Narenciye ve zeytin, ağaçta çok küçük bir yüzdesi bulunan büyük bir çiçek yükü olan türlerdir. Bu nedenle, çiçeklenme aşamasında olumsuz koşullara karşı çok hassastırlar.
  • Üzümde, çevre koşullarından veya çeşitliliğinden kaynaklanabilecek, üretimde bir düşüşe neden olan çiçek emilmesi vardır.
  • Çekirdekli meyveler (esas olarak Prunus türünden), başlangıçta küçük vejetatif kütleye karşı yüksek düzeyde çiçek sunar, bu da yetersiz sertleşme riskinin daha yüksek olduğu anlamına gelir.
  • Bahçecilikte (solanacea, cucurbitacea…), çiçek dökümlerinden kaynaklanan meyve kaybı, hasadı (erken mahsuller) öne çıkararak ekonomik bir fayda elde etmeye çalışırsa özel bir öneme sahiptir.
  • Taneli baklagillerde, meyve oluşturmayı başaramayan çiçeklerin dökümleri vardır. Soya fasulyesi için en kritik dönem çiçeklenme dönemidir.
  • Süs bitkilerinde (gül, lale, lilyum) iklim koşullarındaki küçük değişiklikler (sıcaklık, aydınlatma, nemli ...), çiçeklenmedeki zararlardan dolayı ciddi ekonomik kayıplara neden olabilir.
  • Tahıllarda, aşırı sıcaklıklar düşüklere neden olma eğilimindedir.
  • Mısırda, iyileştirme, daha fazla sayıda tahıl ve daha fazla miktarda yağ (daha fazla besleyici değere sahip tane) elde etmek için kürtajın azaltılmasına yöneliktir.
  • Ceviz ağacında, N eksikliği çiçek dökümüne neden olabilir.

Uygulama Dozları

Disper Bloo GS nin genel olarak uygulama zamanı Çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme başlangıcıdır.

Örtü altı sebzelerde (Domates, Salatalık, Patlıcan ) 100-150 gr /100 lt

Açık alan sebzelerde 100-150 gr /100 lt

Seralarda 100-150 gr /100 lt

Kesme çiçekçilikte 100-150 gr /100 lt

Y.çekirdekli meyvelerde 100-150 gr/100 lt

S.çekirdekli meyvelerde 100-150 gr/100 lt

Narenciye 100-150 gr/100 lt

Endüstri bitkilerinde, tahıllarda, yeşil alanlarda 30-50 gr /da

Topraktan Uygulama Dozu :200 gr/da üretim süresince 1-2 uygulama

Bölgesel koşullara bağlı olarak toprak uygulamalarında tüm belirtilen dozajlar %30 oranında arttırılabilir. Yapraktan yapılacak uygulamalarda akşamüstü güneşin olmadığı saatler veya bulutlu günler tercih edilmelidir.

İçerik

Organik Madde :%35

Alginik Asit :%2,5

EC (ds/m ) :21,3

Ph :6,3-8,3

No items found.
Tuğba Özdemir
Satış Temsilcisi

Diğer Ürünler